ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Vyhledat na webu

s

Fotbal

Novalja, PagPovljana mají dobře upravená fotbalová hřiště, na kterých se konají soustředění sportovců, hrají fotbalové zápasy a na kterých se lze sportem zabývat i rekreačně.

Tenis

Novalji je i dvacítka tenisových kurtů. Poblíž kempu Straško a ve městě Pag se tenisové dvorce nacházejí v rámci sportovního střediska Lokunje, bezprostředně u hlavní městské pláže Prosika.

Vodní sporty

Přece jen nejhezčími sporty jsou ty vodní, kterými se hosté mohou bavit během celého léta na plážích. Pro skútry a vodní lyžování je nejlepší pláž Zrće u Novalji, pro plavání pak pláž Ručica u Metajny, Čista plaža u Kolanu, Prosika v Pagu a pláže v Povljaně.

Horolezectví

Zmínka o horolezectví na ostrově se může jevit jako neskutečná, ale Pag má velice zajímavou krajinu, vyvýšeniny a příkré skály, po nichž horolezci mohou šplhat. Je to nezapomenutelný zážitek jak pro zkušeného tak i pro začínajícího alpinistu. Horolezecké značky jsou postaveny u vrcholu Sveti Vid a na skalách Ručica na severozápadní straně Pažského zálivu nedaleko Barbatu. O horolezeckých trasách se lze detailně informovat v turistických centrech v Novalji, Kolanu, Pagu a Povljaně.

Vodní lyžování Zrče, ostrov Pag Cyklistika v Chorvatsku
Vodní lyžování Zrče, ostrov Pag Cyklistika v Chorvatsku

Cyklistika

Na ostrově Pag je desítka vynikajících cyklistických tras. Jízda po ostrově na kole poskytuje přímý kontakt s přírodou, skalami, pastvinami, ostrovními poli a vzdálenými plážemi. Během července a srpna je na Pagu spousta motorizovaných turistů a proto je třeba vyhýbat se hlavním ostrovním komunikacím a dát přednost vedlejším silnicím a stezkám. Jízda po ostrově je příjemná především na jaře, když kvete šalvěj (květen), ostrovní příroda se probouzí a pociťuje první vánek blížícího se léta. Všechny informace o cyklistických trasách lze dostat v turistických informačních centrech v Pagu, Novalji, Povljaně a Kolanu.

Potápění

Vody kolem ostrova, od Lunu, Mandre, Novalji, Šimuni, PovljanyPagu, jsou velmi zajímavé pro potápění. Je třeba potápět se v mělčím moři, protože tam se nevyskytují silné mořské proudy ani velké oscilace v teplotě vody. Potápět se nelze v oblasti od úžiny Ljubačka Vrata do Staré Novalji (tedy v Podvelebitském kanálu), a to kvůli silným mořským proudům, velké hloubce, možnosti vzniku nenadálého silného větru a riziku nemožnosti dostat se ke břehu. Větší část mořského dna je pokryta kameny a pískem. Prohlídky dna u břehu představuje zvláštní zážitek, protože podmořská krajina je velice zajímavá. Je tu velký počet prohlubní a jeskyní. Pro potápění je atraktivní i podmoří Casky, protože v jednotlivých úsecích dna, v kalu, lze spatřit trosky potopeného historického města Cissa. Zkušenějším potápěčům doporučujeme potápění v zátoce Slana, ve které jsou velmi zajímavé malebné skály porostlé vysokou trávou. Nikde na ostrově není povolen podvodní rybolov s dýchacím přístrojem. Každý potápěč musí mít povolení, které vystavují přístavní úřady v Pagu a Novalji. Na ostrově Pagu během léta působí několik potápěčských klubů pořádajících potápěčské kurzy, které byste před potápěním rozhodně měli absolvovat.

Ostatní aktivity

Dlouhé písečné a oblázkové pláže jsou vhodné pro jogging. V Novalji je moderně zařízené fitcentrum Kastelo. Ve městě Pag se fitcentrum nachází v rámci hotelu Pagus.